а

Информације

Заменица заштитника грађана за права детета Гордана Стевановић учествује у раду Регионалне коференције о јачању националних система заштите деце од злостављања, насиља и искоришћавања, која се одржава у Минску, Белорусија, 12 - 13. новембра ове године. Стевановић је чланица делегације коју предводи заменица председника Одбора за права детета Народне скупштине Републике Србије, посланица Нада Лазић.

Опширније...

Заштитник грађана током 2014. године спроводи различите активности у циљу сагледавања положаја деце која живе и раде на улици. Чланови и чланице Панела Аладин Салиховић, Андрија Крстић, Вељко Ристић, Ива Којић, Марија Лазаревић, Милица Ивановић, Милан Станић, Наташа Јеремић и Сандра Чолаковић су 6. и 7. новембра обишли места на улицама и насеље у Нишу где живе, бораве и раде деца.

Опширније...

Опширније...Заменица заштитника грађана за права детета Гордана Стевановић, начелница Одељења за права детета Снежана Нешић и чланови Панела младих саветника Вељко Максимовић и Невена Манојловић учествовали су у Глобалној конференцији "Националне институције за заштиту људских права/права детета", одржаној у Сарајеву 03. и 04. 11. 2014. године, у организацији Save the Children International.

Опширније...

Опширније...

Заменица заштитника грађана Гордана Стевановић и помоћница Генералног секретара Наташа Јовић учествовале су у раду 18. годишње конференције Европске мреже омбудсмана за децу, одржане у Единбургу (Шкотска) у организацији омбудсмана Шкотске за децу и младе.

Опширније...

У оквиру Дечје недеље, заменица заштитника грађана Гордана Стевановић посетила је Прихватилиште за децу на Вождовцу. Том приликом руководитељка и запослени у Прихватилишту упознали су заменицу Заштитника грађана са актуелном ситуацијом у установи и напорима који се улажу ради решавања проблема у њеном раду.

Опширније...

download 4Обележавајући Дечју недељу, у четвртак 09. 10. 2014. године, чланови Панела младих саветника Заштитника грађана Наташа Јеремић, Вељко Максимовић и Теодора Ђедовац су, заједно са начелницом Снежаном Нешић и млађом саветницом Одељења за права детета Емином Ковачевић, одржали интерактиван час ученицима осмог разреда Основне школе „Јован Стерија Поповић“ у Вршцу.

Опширније...

Опширније...Чланови Панела младих саветника Јелена Живановић, Марија Лазаревић и Матеја Туцовић су заједно са представницама Заштитника грађана Данијелом Радојевић и Емином Ковачевић посетили Основну школу „Јеврем Обреновић“ и Основну школу  „Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу.

Опширније...