а

Заштитник грађана Саша Јанковић је председници Народне Скупштине Републике Србије Славици Ђукић - Дејановић данас предао Редовни годишњи извештај Заштитника грађана за 2010. годину. У извештају је, између осталог, наведено да су државни и други органи и организације препознали у значајнoj мери не само обавезу, већ и сопствени интерес за сарадњу са Заштитником грађана и да је то омогућило постизање конкретних резултата и отклањање последица неких пропуста који су начињени на штету загарантованих права грађана.

Ти резултати, међутим, упоређени са распрострањеношћу и разноврсношћу неправилности и проблема у раду јавне управе, нису ни издалека довољни за задовољство. Промене су нужне, како у начину на који јавна управа схвата природу свог посла и обавља га, тако и у капацитету институције Заштитника грађана, уколико се не жели да се она уруши под тежином задатка који јој је поверен и силином очекивања грађана, наведено је у извештају.

У складу са Законом о заштитнику грађана, целокупан текст извештаја је доступан јавности на интернет презентацији Заштитника грађана, www.zastitnik.rs.