а

Чланови Панела младих саветника Заштитника грађана учествовали су у отварању Годишње конференције омбудсмана за децу Југоисточне Европе, под називом "Економска криза: Услуге за децу (ни)су опстале. Шта чинимо?". Конференцији је у периоду од 18. до 19. 09. 2014. год. био домаћин Заштитник грађана Републике Србије.

Након поздравних и уводних речи Саше Јанковића, републичког омбудсмана, председнице Народне скупштине и скупштинског Одбора за права детета Маје Гојковић и заменице заштитника грађана за права детета Гордане Стевановић, чланови Панела младих Етир Цхалаби и Сандра Чолаковић су се обратили представницима омбудсмана за децу из региона представивши ово тело које чине деца и начин на који је оно непосредно укључено у рад институције Заштитника грађана Републике Србије.

 

Сандра Чолаковић и Етир Цхалаби су потом у другом панелу „Инвестирање у децу у посебно осетљивом положају“ упознали присутне са својим активностима деца-деци и деца за децу „Панел младих-деци у покрету“. Циљ овогодишњег рада Панела младих је скретање пажње општој и стручној јавности на тежак положај посебно рањиве, маргинализоване и друштвено искључене групе деце која живе и раде на улици, који је додатно погоршан рестриктивним мерама штедње због економске кризе. Панелисти су, такође, започели акције указивање на могућности унапређења остваривање права овој групи деце.