а

Decja nedelja Nis 1Обележавајући Дечју недељу, заменица заштитника грађана за права детета Гордана Стевановић и аустралијска амбасадорка у Београду Џулија Патриша Фини посетиле су данас ОШ „Учитељ Таса“ у Нишу како би у непосредном разговору са ученицима чуле њихове ставове о правима деце, саслушале проблеме и тешкоће, упознале се са евентуалним облицима кршења права.

Игра је ваш посао, изјавила је Гордана Стевановић обраћајући се ученицима и додала да је Дечја недеља прилика да се сви подсетимо колико је важно ширење знања о значају игре на креативност и развој сваког детета. За стваралаштво детета нису важне скупоцене играчке и модерна техника, већ слобода детета да истражује свет око себе и идеје, нагласила је заменица заштитника грађана.

Она је изнела очекивања да ће овогодишња Дечја недеља покренути даљу промоцију права детета на игру, пружити допринос стварању бољих услова за остваривање права деце на одмор и квалитетно слободно време, као и на игру и релаксацију која одговара узрасту деце.