а

Чланови Панела младих саветника Заштитника грађана, Матеја Туцовић и Марија Лазаревић, у четвртак 10. 11. 2016. године учествовали су у консултацијама које је министар просвете Младен Шарчевић одржао са представницима основаца, средњошколаца и студената у установи културе „Пароброд“.

Покретањем консултативног процеса са децом „Шта нам деца кажу...“ Министарство просвете, науке и технолошког развоја желело је да мишљења и ставове и деце ставе у центар реформских иницијатива.

Предмет разговора министра просвете са децом биле су реформе система образовања и проблеми са којима се ученици сусрећу у настави. Ученици су Министра, између осталог, питали да ли ће информатика постати обавезан предмет, када ће се уредити тржиште уџбеника и куда иде родитељски динар.

Члан Панела Младих саветника Заштитника грађана Матеја Туцовић, иначе ученик Ваздухопловне академије у Београду, истакао је неопходност да се у настави почне са коришћењем савремених наставних средстава, што је, по његовим речима,  нарочито битно у средњим стручним школама.