а

Заштитник грађана је по сопственој иницијативи, на основу сазнања из медија о изузетно тешком положају шесторо деце која живе без родитеља у околини Алибунара, покренуо поступак контроле рада Центра за социјални рад Алибунар. Такође, затражена је информација и од Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност послова информацију о предузетим мерама и активностима у случају напуштене деце који је данас потресао грађане Србије, изјавио је заштитник грађана Зоран Пашалић.

Како медији преносе, шесторо деце узраста од три до 15 година живе сама у трошној кући, тако што најстарији међу њима ради за надницу и заједно са сестром води води домаћинство и бригу о најмлађим члановима. Пашалић је изјавио да слика деце која преживљавају сама већ осам месеци, тако што зарађују и воде домаћинство, уместо да буду збринута попут осталих својих вршњака, недопустива у цивилизованом друштву и да захтева хитну реакцију надлежних у систему заштите деце.

Након утврђених чињеница о раду надлежних органа у овом случају јавност ће бити упозната са сазнањима Заштитника грађана и мерама које ће предузети, изјавио је Пашалић.