а

Информације

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://zastitnik.rs/images/stories/mods%202711%201.jpg
There was a problem loading image http://zastitnik.rs/images/stories/mods%202711%201.jpg

mods 2711 1.jpgДеца, родитељи и јавне личности дружили су се 27. новембра у Дому омладине у Београду, у оквиру кампање “Родитељ плус = батине минус”, коју спроводи Мрежа организација за децу Србије (МОДС) а подржава Заштитник  грађана Републике Србије. У неколико радионица деца су могла да цртају и да се играју, а родитељи су потписивали Декларацију родитеља Србије, желећи на тај начин да пошаљу снажну поруку да је могуће и да треба децу одгајати и без батина.

“Данас смо се окупили са идејом да родитеље који децу васпитавају без физичког кажњавања учинимо видљивијима. Због тога се захваљујем свим присутнима који су препознали важност и озбиљност овог проблема и издвојили своје време да га посвете деци и родитељима и допринесу овој кампањи „Родитељ плус = батине минус“, рекла је заменица заштитника грађана за права детета и родну равноправност Гордана Стевановић.

Опширније...

Заштитник грађана организовао је данас радни састанак на тему „Положај деце која живе и раде на улици“, на коме се дискутовало о неопходним правцима будућег рада надлежних органа и њиховoj међусекторскoj сарадњи, како би се ефикасније заштитила права деце која живе и раде на улици.

Опширније...

Помоћница Генералног секретара Заштитника грађана Наташа Јовић говорила је  на Трибини "Права деце из рањивих група у Србији данас" којом је, у организацији удружења "Пријатељи деце Србије" и Клуба студената педагогије Филозофског факултета, обележен Светски дан детета.

Опширније...

Према последњим резултатима Републичког завода за статистику проценат деце у општој популацији у Србији износи 17,2%, а свако десето дете је сиромашно. Још више забрињава податак о смањењу броја дечје популације за око 205.000 у односу на прошли попис, изјавила је данас заменица заштитника грађана за права детета Гордана Стевановић на јавном слушању “25 година од ратификације конвенције Уједињених нација о правима детета - решевање проблема деце чији се живот и рад одвија на улици“. Нагласила је да је економска криза посебно погађа децу, а нарочито ону чији је живот, најчешће и рад, повезан са улицом, сиромашну и болесну децу, као и децу са сметњама у развоју...

Опширније...

Заменица заштитника грађана за права детета и родну равноправност Гордана Стевановић учествоваће у јавном слушању „25 година од ратификације Конвенције УН о правима детета – решавање проблема деце чији се живот и рад одвија на улици“, 20. новембра 2014. године од 12.00 часова у Малој сали Дома Народне скупштине у Београду.Јавно слушање организује Одбор за права детета Народне скупштине Републике Србије.

b_280_0_16777215_00_images_stories_image-684b362985b453dccfa5e09a3b08ce1999a2bc930ca3a8c55c789e8d7acc8b33-v.jpgЗаменица заштитника грађана за права детета Гордана Стевановић учествовала је у раду Регионалне конференције о јачању националних система заштите деце од злостављања, насиља и искоришћавања, која је одржана у Минску, Белорусија, 12 - 13. новембра ове године.

Опширније...

Планиране активности чланова Панела младих саветника Заштитника грађана у циљу сагледавања положаја деце која живе и раде на улици биће реализоване 18. и 19. новембра у Београду. Млади саветници ће се дружити са децом која посећују Свратиште за децу и младе у Београду, као и места на улицама на којима живе и раде деца.